Jerico One>

A Jerico One> egy karakterisztikus és inspirált alter-ego-ja ennek a különc és kombinativ kreatív angol-holland londoni bázisu elektronikus muvészetnek. A 2000-es év elején kezdetben egyszemélyes audiószerkezettel indult, az industrial-kibernetikus hangzás és a techno-machine-noise zene keverékeként.

A Jerico One>motorja a frontember és vezeto J. Hookens, aki feltárja a sötétségben felvillannó yber-punk breakcore electronikát a hallgatók számára. Már hírnevet szereztek maguknak a nemzetközi electro-industrial kisérleti szcénájában a nagy lelkesedéssel fogadott innovatív albumok és EP-k kiadásával olyan nagyrabecsült és elfogadott muvészek együttmuködésvél mint MARC HEAL ( Cubanate / C-Tec ) és GEOFF PINCKNEY ( The Nine / Alien 6 ), valamint az underground japán sci-fi punk iró strong>Kenji Siratori-val. Számos nagyprofilú álogatás albumon feltuntek már Európa és Amerika szerte. többek közt a "Cyberlab v4.0"2CD-s válogatáson, ahol olyan kituno eloadók mellett szerepeltek mint a Front 242, az Armageddon Dildos, a Neuroticfish, a Spetsnaz, a Nebula-H, Ayria, Retrosic, Colony 5 és még sokan mások.


A Jerico One> neve és hangzása, s albumaik kifejezoek. A fülbemászó arkwave EBM és a drámai elektrosokk-disco mixek, dinamikus dallamos húrok és absztrakt hangképek mosodnak össze, kiemelve a zenekar mély és élénk, sokszínu érzelmi szövegeit, és az agresszív industrial és az EBM keresztmufajának szeretetét.




A Jerico One> eros futurisztikus látással felvegyverkezve került a felszínre,
olyan eredeti ötletekkel és intelligenciával, amivel elhagyják a számtalan electro-industrial utánzókat mindenhol a világban. A zenekar nemigazán tartozik egyik speciális stílushoz sem, de egyszeruen jó lektronikus ötletekekel sokkolja a hallgatót. Semmiképp nem hétköznapi, érdekes, kigondolt zene, futurisztikus vizionálásokkal és érdekfeszíto hangokkal fuszerezve. Tudatalatti atmoszférikus, érzelmi feltöltödés, oszciláló, tört digitális electro ritmusok industrial-noise-al és néhol ambient-es beütéssel. A sötétbe-hajló lectro-trackek elvisznek bennünket egy utazásra az ütemek és az apokaliptikus képek közé. Aki egy kellemes cyber utazásra vágyik annak melegen ajánlom a zenekar új, EXTERMINATOR BLUES címu albumát. Mintha csak az Alien "Átjáró" jelenetébe csöppennénk.




Egyéni stílusuk mellet bevallásuk szerint olyan zenekarok voltak rájuk hatással mint a Fad Gadget, Mark Stewart &The Maffia, Joy Division, Discharge, Clock DVA, Front 242, Frontline Assembly, Ministry, Trent Reznor, Leftfield, The Aphex Twin, Meat Beat Manifesto, Techno Animal.




JERICO ONE Tagok:


J.Hookens- programozás, vokál

Live Line-up :

D.Escott - live mixer
DJ****- basszus
Steve Carter - gitár , hangok
Kezie - ütösök




JERICO ONE DISCOGRAPHY 2000 - 2006

# EXTERMINATOR BLUES - CD / LP / DOWNLOAD
# NO BLIND RUNNER - REMIXES MCD / EP / DOWNLOAD
# LIVE-ALT-CTRL LIVE CD [Deleted ]
# REPLICA AUTOMATA CD / LP / DOWNLOAD
# SEARCH-ENGINE ANGEL CD

Válogatás lemezeken:


# STRATASTATE / ULACKRA / BODYSHOCK [RECREATION X / URBCOM ] LP
# NO BLIND RUNNER [ SOUND SAMPLAR-4 ]
# SKYTRON [ELECTRONICSTATIC V2 / URBCOM ] LP
# NO BLIND RUNNER Feat MARC HEAL [INTERBREEDING 2 / BLC]
# PARALEXIA [ CYBERLAB.04 / ALFA MATRIX ]
# DISPASSIONATE [ ISOLATION / ZOODAQ ] V/A
# ALTERSONICFORCE[HI-TECHWARS / URBCOM]
# ROMO


Kiadó: URBCOM



URBCOM Myspace


A JERICO ONE> MYSPACE OLDALÁN belehalgathattok különleges zenéjükbe.

Lemezkritika hamarosan...



Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu