Cyborg Attack

A kibernetikus fenyegetés most valósággá vált!

Kemény vokál, aggresszív vokál és hangzás, ritmusos és energikus, igazi klubzene. Zenéjük valahol az old-school EBM és az electro-punk közé van kalibrálva. Eltérő zenei hatásokat vegyítenek, mint pl. az EBM és az electropunk szimbiózisa leleményes formában, de megmaradva az ésszerűség és az ipari zene égisze alatt.


Bár a zenekar már jó rég óta létezik, én csak kb. 1 éve figyeltem fel rájuk. Első hallásra belopta magát a szívembe és hiszem, hogy aki még nem ismeri és kedveli az aggresszív vokált és ütemeket szintén örömét leli majd benne.

A Cyborg Attack 1995-ben alakult Lipcsében. 95 elején Tino Weidauer, alias Euscha (billentyűk) és Raik Wild (vokál) alapította a zenekart, olyan 90-es évekbeli bandák által inspirálva mint a Front 242, a Cat Rapes Dog, vagy a Tyske Ludder. Hamarosan elkezdetek olyan számokat alkotni mint pl. a "Paranoid", a "Kalter Stahl" vagy az "Orange Sector". Nem sokkal ezután koncert-felkérések érkeztek a zenekarhoz és Uwe Schimmel, alias Zerindi (billentyűk) is csatlakozott a bandához. Németország szerte kipróbálhatták koncertképességeiket különböző fellépéseken. Az első demójuk 1996-ban jelent meg, de ekkor még nem volt lehetőségük kiadót találni, aki ki akarna adni egy albumot ilyen extrém és aggresszív hangzással. Az első hivatalos kiadványuk az 1997-ben megjelent "Toxic" volt, ami teljességgel saját gyártás és kiadás, és amit a német szint-pop project, az Obscyre disztribúciós cége, az OMB terjesztett.

1997-ben az egyik alapítótag, Raik Wild - abban az időben a Cyborg Attack énekes-frontembere - elhagyta a csapatot és figyelmét egy sokkal populárisabb projekt felé orientálta. Több mint két évbe tellett, míg a zenekar újra egységes lett és találtak egy új énekes-frontembert, Sandro Franz, alias Punisher személyében.

Új területek

1999 elején új számokat, promóciókat és sikeresen zárult "újraegyesülési" turnét tudhatnak maguk mögött Németországszerte. Az egyik legnagyobb ezek közül a 2000-es WGT-s fellépésük Lipcsében. Marco Gruhn, a Noitekk kiadó vezetője látta a showt, és majd kiugrott a bőréből, csakúgy mint a közönség. Így ajánlott nekik egy record szerződést a Noitekk alkiadójánál a Black Rain-nél (ahol a Feindflug is leszerződött). A szerződés létrejött és 2001 elején kiadták a "Blutgeld" LP-t, amit később 2003-ban újra kiadtak. Nem lehet mondani, hogy ontják az albumokat, de jó munkához idő kell mint tudjuk...Következő, legutóbbi albumuk 2006-ban jelent meg "Stoerf***tor" címmel.

A Cyborg Attack lépésről lépésre fejlődött a tipikus kemény, de karizmatikus hangzásával. Leinkább elektro-cyber-punk-ként emlegetik. Dalszövegeik zömében a háború, a szürreális világvége-balsejtelmek és társadalom-kritikák köré épülnek. A karrierjük lassan beindult és többször is (2002,2004,2008) meghívást kaptak a neves fesztiválra a WGT-re. 2004-ben meghívást kaptak, hogy játszanak a Noitekk/BlackRain születésnapi turnéján Közép-Európában. 2007 elején szintén turnéztak a Noitekkel Észak-Európában. A Cyborg Attacknek hűséges rajongótábora van az EBM követői között, számos dancefloor dalukat játszák a klubbokban, mint pl. a "Psycho-X", a "Stoerf***tor" vagy a "Maschinenmensch".

 

cyborg-attack.de

www.myspace.com/cyborgattack

Diszkográfia:

studio albums

* 1997 TOXIC own production / OMP
* 2001 BLUTGELD Noitekk (release edition) - Black Rain (re-release, 2003)
* 2006 STOERF***TOR Black Rain

Compilations (válogatás albumokon)

* 1998 The Nightingale Compilation (Track "Warrior") SPV / Steady Beatz
* 1999 Maschinenwelt Compilation III (Track "Kalter Stahl") Maschinenwelt Records
* 1999 Black Rain Compilation - A Collection Of Underground Tracks3 (Track "Warrior") BlackRain Rec.
* 2000 Black Rain Compilation II (Track "Bitch") BlackRain Rec.
* 2000 Triton Volume 3 (Track "Agony") Triton
* 2001 Forgotten Dreams: Machines And Electric Beats (Track "CYBORG ATTACK V.2") Emmo.Biz Records
* 2002 Elegy - Numéro 21 (Track "Bitch") Elegy
* 2002 Störsequenz (Track "Blutrausch") Black Rain Records
* 2004 Different ( DVD CYBORG ATTACK - Live on 13th WGT) Black Rain Records
* 2005 Aderlass 3 (Track "Dunkle Visionen") Totentanz
* 2006 10.ELEKTRISCH FESTIVAL (Track "Stoerf***tor") Emmo.Biz Records
* 2006 A Compilation 2 (Track "Stoerf***tor") Black Rain Records
* 2007 Extreme Sündenfall 5 (Track "Born Dead") UpScene

Albums:

  2006
STOERF***TOR
(BlackRain)
» order now
   
  2001/2003
BLUTGELD
(NoiTekk / BlackRain)
» order now
   
  1998
TOXIC
(Own Production / CYBORG ATTACK)
» order now
   

 

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu