Squarehead

A SQUAREHEAD Sebastian R. Komor új szólóprojektje, amelyben modern keveréket ad a hard techno, EBM és nu-industrial stílusokból. Dalszerzőként, producerként és remixkészítőként legjobb tudását adta a munkáihoz (ICON OF COIL, ZOMBIE GIRL és MOONITOR).

Sebastian a SQUADERHEAD-et arra használja, hogy összekapcsolja a tipikus jegyeket a tradicionális EBM-ben és industrialban, és beletegye a sajátos, egyből felismerhető hangzását. (Tovább ...)


Sebastian az elektronikus világ gyökereitől indult a 80 -as évek végén, amikor vett egy Atari 1040-est és belemerült a MIDi világába. A korai 90-es években rátalált egy mocskosabb, egyre agresszívabb stílusra az elektronikus zenében, olyan előadók által, mint a PRODIGY, FRONT 242, NITZER EBB és a FRONTLINE ASSEMBLY, akik ekkor kerültek előtérbe. A 90-es évek közepén már dalokat írt a SECTOR9 nevű techno-projektje számára, és 1997-ben elindult az ICON OF COIL nevű zenekara, az énekes Andy-vel (COMBICHRIST). Az ICON OF COIL hamarosan leszerződött a Tatra Records-hoz Norvégiában, és megjelent a "Shallow Nation" kislemez, amiből több ezer példány kelt el az első pár hét alatt.

Az ICON OF COIL első nagylemeze után (Serenity Is The Devil) elkezdett remixeket készíteni más művészek anyagaira. Gyorsan befutott az olyan klubkedvencek mellett, mint az APOPTYGMA BERZERK, THEATER OF TRAGEDY, VNV NATION, vagy a KMFDM slágerszámának remixével (You are no Good), amely a banda elmondása szerint a legjobb remix amit kiadtak. Ebben az időben Sebastian világszinvonalú remixeket készített olyan előadóknak, mint az ALPHAVILLE, CELLDWELLER, FRONT LINE ASSEMBLY és JUNO REACTOR.

2007 végén letette kézjegyét a FiXT remix válogatáson a CELLDWELLERREL, és átszerződött a FiXT Musichoz. Nem sokkal ezután, elvitte a SQUAREHEAD projektet a FiXT-hez, ami egy USA bázisú meghatározó kiadó, és a CELLDWELLER-ből Klaytonnal dolgozott és alkotott. A debütáló SQUAREHEAD album elkészült, és meg is jelent 2008 nyár végén, karöltve néhány digitális kislemezzel, amik felvezetőként szolgáltak a nyár folyamán. A SQUAREHEAD albumán vendégszerepel énekesként Clayton a CELLDWELLER-ből és Renee a ZOMBIE GIRL-ből.

A felpörgetett zenei ritmusok mellet elkötelezve magát, a SQUAREHEAD készen áll az egész világ hallgatóságát bevezetni az ő feszültség-vezérelte zenéjébe.

http://www.myspace.com/squareheadofficial

Gunhead

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu