Nitzer Ebb koncert utáni beszélgetés

Január 12-én egy igazán ütős bulival örvendeztette meg hazai rajongóit az EBM-legendaként is aposztrofált Nitzer Ebb csapata. A Depeche Mode előző napi aréna-koncertjén a bemelegítő szerepet is remekül abszolválták, de érződött rajtuk, hogy akkor érzik magukat leginkább elemükben, amikor teljesen az övék a színpad. Ennek megfelelően, rendesen belecsaptak a lecsóba!
A koncerteken inkább háttérbe szoruló zenei felelőst, Bon Harris-t, és a régi-új dobost, Jason Payne-t faggattam a show után - jelenről, múltról, és jövőről.

Elégedettek vagytok a magyar közönséggel? Mi a véleményetek a Trafó-buliról?
BH: Nagyon elégedettek vagyunk. Úgy gondoljuk, hogy az eddigi bulik közül ez volt az egyik legjobb - az USA-t, és Európát is beleértve. Igazán jó show volt!
JP: Mindannyian úgy érezzük, hogy ez volt az eddigi egyik legjobb show-nk!

Jason, milyen érzés volt újból a színpadra állni a régi cimborákkal?
JP: Jó érzés újból velük játszani! Azt kell, hogy mondjam, hogy most sokkal jobb, mint eddig bármikor!
Mi történt veled a Big Hit turné után?

JP: Számos különböző projektben vettem részt, színházi és TV-s munkákban, és úgy általában véve, éltem az életem.

Hiszed vagy sem, de 15 év telt el azóta, hogy utoljára Budapesten jártál az Ebb-bel. Vannak bármiféle emlékeid a városról?
JP: Őrület belegondolni, hogy ilyen régen volt! Jól emlékszem arra a bulinkra, a Petőfi Csarnokban volt, és arra is emlékszem, hogy annak a turnénak az volt az egyik legjobb állomása. Tehát, megállapíthatjuk, hogy Budapest az egyik legnagyszerűbb város a számunkra!

Január 22-től kapható az új albumotok (Industrial Complex), 12 új dallal, melyek közül 4-et már megismerhettünk különböző filmzenékből. Úgy gondolom, ez az eddigi egyik legerősebb nagylemezetek! Jó hallgatni Douglas-t, ahogy egyre inkább énekessé válik ezekben a számokban. Az én egyik személyes kedvencem a Going Away című gyönyörű, dark ballada. Kinek az ötlete volt, hogy ilyen dalokat is írjatok?
BH: A dal egy improvizációból született, a zongorán akkordokat, és zenei alapokat játszottam, Douglas pedig szöveget próbált hozzáadni. Aztán újra-hangszereltem az egészet szintikre, és ez a változat hallható az albumon.

Vannak táncolható, már-már pop-gyanús dalok is a lemezen, mint például a Hit You Back, vagy az I Don’t Know You. Tudatosan írtatok „mainstreamebb” számokat, vagy a véletlen hozta így?
BH: Elég spontánul írjuk a számainkat, tehát a dolognak ez a része nem tudatos. Aztán, ha az alapok megvannak, a kidolgozás már nagyon is tudatosan zajlik.

Nektek melyik a kedvenc számotok az albumról?
BH: Más és más számok minden nap. A Once You Say és a Going Away rendszeresen visszatérő kedvenceim.
JP: Az én személyes kedvenceim is hétről-hétre változnak. Mindegyiket szeretem koncerten. Néhány olyan dal is közéjük tartozik, melyeket élőben nem játszunk, mint például a My Door Is Open.

Az Industrial Complex német változata tartalmaz egy Alan Wilder remixet is. Ki kérte fel, hogy remixelje az I Am Undone című számot?
BH: Mi kértük fel, hogy remixelje az egyik számunkat, és ő egy üzletet ajánlott - mi is csináltunk neki egy mixet, ő pedig egyet nekünk.

Egykori kiadótok, a Mute Records megjelentet tőletek egy visszatekintő 5-lemezes katalógust. Van valami hír a Nitzer Ebb DVD-vel kapcsolatban?
BH: Még nincs. Úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a filmezést az IC turnén. Majd ha ez véget ért, leülünk a vágóasztalhoz.

Jelenleg a Depeche Mode-dal turnéztok. Milyen a hangulat a backstage-ben a World Violation Tour-hoz képest?
BH: Más, és nagyon jó. Változtak az idők, mindenkit máshová sodort az élet - talán jobb helyre.

Mit csináltok majd a Depeche Mode turné végeztével?
BH: Még több koncertet, még több zenét. A Nitzer Ebb-bel, és máshogyan is.
JP: A turné után pihenek pár hetet, aztán Bon-nal elkezdünk dolgozni egy side-projekten, ami egy élő színházi műsor lesz Las Vegas-ban.

A szóló-projektjeiteket is folytatjátok?
BH: Ez az idő függvénye. A Nitzer Ebb az év nagy részében turnézni fog. Jason-nek és nekem van ez a színházi projektünk, amihez mi csináljuk a zenét. Aztán majd meglátjuk…

A magyar rajongók egy nem hivatalos lemezbemutató party-n ünneplik az Industrial Complex megjelenését. Mit üzentek nekik?
BH: Hallgassátok sok szeretettel az albumot! Reméljük, legalább akkora örömet okoz majd, mint nekünk az elkészítése! Sok munkánk van benne, és remélem, ti sokat merítetek majd belőle! Köszi a remek támogatást!
JP: Kösz, hogy ennyire mellettünk vagytok! Igazán nagyra becsüljük ezt!

© Janurik János


Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu