Nitzer Ebb interjú a Szigeten

A jubileumi, 15. Sziget Fesztivál műsorát (a konferanszié bakijával ellentétben) az angol nemzetiségű (Chelmsford-i illetőségű) Nitzer Ebb együttes nyitotta meg, a Nagyszínpadon. Az EBM bandák prototípusaként szolgáló Nitzer Ebb műsorában szinte minden nagy slágerét eljátszotta, a Murderous-tól az I Give To You-ig. Egy új szám (Payroll) is elhangzott a repertoárban, ami azt jelezte, nem csak múltja, hanem jelene, sőt jövője is van a Kourtney Klein dobossal kiegészült duónak.

Egy évvel ezelőtt találkoztunk Bécsben, a Reunion Tour-otok alkalmával. Körbeutaztátok a Földet, és adtatok jó néhány koncertet. Melyik fellépés volt a legemlékezetesebb a számotokra?

Bon: Annyi nagyszerű koncertünk volt tavaly! A Londonba való visszatérésünk fantasztikus volt, nagyon jó légkörben zajlott! Játszottunk Mexico City-ben, ami hihetetlen volt, aztán eljutottunk Peruba, ahol még soha nem jártunk, (Argentína - Douglas), Chicago is fantasztikus volt…
Douglas: New York, Berlin, mindenfelé…
Bon: Az általános visszajelzés - a website-unkon olvasottak alapján - az volt, hogy ezek voltak az eddigi legjobb koncertjeink. A közönség szerint, nem is volt rossz előadás, maximum az lehetett a kérdés, hogy mennyire volt jó a show.


Több koncerteteket dokumentáltátok is. Mikor jelenik meg a régóta várt DVD-kiadványotok?

Douglas: Még mindig dolgozunk rajta. Van olyan elképzelésünk is, hogy teljesen függetlenítjük magunkat mindenféle lemezkiadótól, egy igazi Nitzer Ebb Produkt-ot hozunk létre. Emiatt minden egy kicsit lassabban megy. Viszont, a jövő év a nagy visszatérés éve lesz! Új anyag, és a DVD.

A Body Of Work turné tavaly novemberben ért véget. Mit csináltatok azóta?

Bon
: Visszatértünk a stúdióba, hogy új zenéken dolgozzunk. Beszéltünk erről - amikor a turné kapcsán először találkoztunk -, hogy talán visszamegyünk a stúdióba, ha örömünket leljük benne. Nagyon jól érezzük magunkat ott, jó érzés újra együtt dolgozni. Amióta újra együtt turnézunk, új dalokat is írtunk.

Láttam a YouTube-on egy rajongó által rögzített élő klipet a Gothic Festival-os fellépésetekről, ahol egészen új dalokat is játszottatok, mint pl. a Once You Say-t, ami nekem nagyon bejött. Mikor jelenik meg az új album, és mit várhatunk az új Nitzer Ebb Produkt-tól?

Douglas: Ahogy már említettem, az új album felvételei folynak. Ebben a hónapban visszamegyünk Los Angeles-be, hogy újból egyedül dolgozhassunk, aztán szeptemberben néhány koncert erejéig visszajövünk Európába. Játszunk Berlinben, Osloban, és Stockholmban. Aztán visszatérünk Los Angeles-be a producerünkkel, Jagz Kooner-rel. Még nem tudni pontosan, mikor jelenik meg az új album, de remélhetőleg a jövő év elején. Ami pedig a hangzást illeti, nagyon elektronikus lesz, nagyon nyers, visszatérünk az első három lemezünk stílusához.

Terveztek turnét is az új albummal? Remélhetjük, hogy hamarosan újból ellátogattok Budapestre?

Bon: Ahogy Doug is említette, ez most egy kicsit hosszadalmasabb procedúra lesz, mivel függetlenek szeretnénk lenni. De ahogy kiadtuk az albumot, persze, hiszen mi is szeretnénk vele színpadra lépni, és Budapest az egyik kedvenc városunk, nagyon szeretjük!

Vannak egyéb projektjeitek is. Mi a helyzet a Maven és a Fixmer / McCarthy kiadványokkal?

Douglas: Ami a Fixmer / McCarthy-t illeti, tulajdonképpen kész vagyunk az új albumunkkal, csak a lemezkiadón múlik, talán október végén, november elején kijön az anyag. Jövőre turnézni is fogunk vele, és remélhetőleg Budapestre is eljutunk!

Bon: A Maven-nel is írtunk új dalokat, stúdióban is voltunk, majd ha a Nitzer Ebb-bel végeztünk, akkor megint dolgozom a Maven-nel, ha belefér az időbe.
Douglas: Most a Nitzer Ebb-é a főszerep.

Douglas, tudnál szólni pár szót a Client-tel (Suicide Sister), és a KLOQ-kal (We’re Just Physical) közös munkáidról?


Douglas: Igazából, ők csak barátok. Megkértek, hogy vegyem fel velük ezeket a számokat. Azt a fajta vokált szerették volna, amit én képviselek. Nem volt túl nagy munka, egyik napról a másikra el is készültünk vele. Mindössze pár szóban beszéltük meg a felvételek előtt. Ez inkább csak szórakozás volt, hiszen a barátaimról van szó.

Élveztétek a fellépést a Sziget Fesztiválon? Mit üzentek a magyar rajongóknak?

Douglas: Nagyon élveztük, fantasztikus buli volt! Az én üzenetem az, hogy köszönünk mindent, és hamarosan újra látjuk egymást!
Bon: Számomra azért is volt különleges koncert, mert nem csak Nitzer Ebb rajongók előtt játszottunk. Talán új híveket is szereztünk, olyanok is megnéztek, akik másféle zenéket hallgatnak. Ez nagyon fontos a számunkra, mert igazából soha nem éreztük azt, hogy, csupán elektronikus zenét játszunk, elektronikus zene-rajongóknak. Legközelebb talán új arcok is eljönnek megnézni minket.


az interjút készítette: Janurik János

a Nitzer Ebb hivatalos honlapja: www.nitzer-ebb.com

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu