Mindless Self Indulgence az A38-on!

Mindless Self Indulgence (USA), Spacesh!t

2007. október 29., hétfő 19h

Belépő elővételben: 1800 Ft, a koncert napján: 2300 Ft.

Katt beljebb . . .


E szép őszi estén nagyszabású esemény színtere lesz az A38 Hajó: az USA egyik feltörekvő, kiugróan népszerű zenekara, a Mindless Self Indulgence érkezik Budapestre egy fellépés erejéig, mielőtt néhány nappal később belekezdene a My Chemical Romance-szal közös európai turnéjába. Felforgató "dzsungelpuncipunk", némi retró-elektró beütéssel, és elsöprő energiákkal. A koncertről televíziós felvétel készül.

Bár a Mindless Self Indulgence (szép magyar szóval Esztelen Önélvezet) már tíz éve tolja a punk szekerét Amerikában, úgy tűnik, hogy csak az elmúlt két-három évben érett meg az idő, hogy igazán népszerűvé váljon. Az MSI punkja igazából nem is punk, abban az értelemben, hogy zeneileg kivételesen nyitott együttesről van szó: a tiszta és laza rock and rollból magától értetődő természetességgel nyit az elektronika, a metál, a hardcore vagy akár a nyolcvanas évek szintipopja felé.

Az MSI a Linkin' Park és a Green Day nyomdokain jár, ám kis távolságot tart azok kiszámított kommercializmusától. Az énekes például a zenekar viharos, közvetlen és elképesztően dinamikus koncertjein nem nagyon fogja vissza magát, többször karhatalmi szóval kellett meggátolni a folytatólagos szeméremsértést. Talán ennek köszönhető, hogy az MSI sosem vált igazán népszerűvé, bár az utóbbi időben (különösen a Shot Me Up című "megasláger" megjelenése után) viharos gyorsasággal nőtte ki a kult-státuszt és kísérte turnéin a Linkin' Parkot, a Kornt vagy - mint idén is - a My Chemical Romance-t. Rózsaszín-fekete Atari-punk őrület, lenyűgöző színpadi produkcióval.

A zenekar tagjai
Little Jimmy Urine: ének, programozás
Steve, Righ?: gitár
Lyn Z: basszusgitár
Kitty: dob

Lemezek
Another Mindless Rip Off, 2006
You'll Rebel to Anything, 2005
Alienating Our Audience, 2002
Frankenstein Girls Will Seem Strangely Sexy, 2000
Tight, 1999
Mindless Self Indulgence, 1995

A pécsi illetőségű Spacesh!t három éve alakult, és valószínűleg a legtalálóbb nevű magyar zenekar. A Spacesh!it masszív elektróalapokra helyezett űrhajóspopja leginkább a Kraftwerk és a Primal Scream nyomdokain jár. Lehasznált robothangokból, recsegős elektronikából, Buzz Aldrin holdralépéséből, hihetetlen retrórobotokból, korai James Bond- és Barbarella-designból, Orion űrhajóból, kiszuperált szputnyikból, Lajka kutyából és Enos majomból barkácsolnak maguknak meglepően egyedi és szórakoztató jövőzenét. A Spacesh!t elegánsan kalandozik az űrszemét és a futurológia határvidékén, dinamikus, pörgős koncertjeiken pedig nem csupán saját számait értelmezi újra, hanem hihetetlen látványvilágot is teremt. Bár a Spacesh!t muzsikája első hallásra abszolút retrónak tűnik, a finom (ön)irónia, a trash iránti elkötelezett érdeklődés, a popot a punkkal keverő attitűd igazi 21. századi zenekart teremt.

A zenekar tagjai
Szabados Gergely: gitár, ének
Póka Zalán: billentyűsök
Tarr Kornél: basszusgitár
Rózsa Balázs: dob
+
Herold Szabolcs: látvány


www.mindlessselfindulgence.com
www.myspace.com/mindlessselfindulgence
www.spaceshit.hu
www.myspace.com/spaceshit

A koncert támogatója a Sebők & Sebők.

A feltüntetett időpont a koncertkezdés időpontja. Kapunyitás a koncertkezdés előtt egy órával. Az A38 Hajó honlapján előre lefoglalt jegyeket a kapunyitásig kérjük átvenni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk. További infó, jegyfoglalás, jegyvásárlás: www.a38.hu. A koncertre mobiltelefon segítségével is lehet jegyet vásárolni (a részletek megtalálhatók az A38 Hajó honlapján), az ehhez szükséges SMS-kód: MIND1029

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu