Tambours du Bronx, Bécs - 2007.01.18.

Ezúttal Bécsbe látogattunk el a Tambours du Bronx koncertre, nem is sejtvén, hogy a Scene-hez érve a „Les Tambours du Bronx show ist Ausverkauf”(teltház) felirat fogad majd minket. Hála a zenekarnak, mégis sikerült bejutnunk a koncertre.




Ez a beszámoló em lesz túl hosszú, mivel ezt leírni úgysem lehet. Ezt látni kell, legalább egyszer mindenkinek. Mi is ezért mentünk, a tavalyelotti Szigetes fellépésrol ugyanis csúnyán lecsúsztunk a Mera Luna fesztivál miatt. Útnak is indultunk ketten, hogy na majd most . . .
Aztán szembesültünk a bájos kis felirattal, ami azt jelentette, hogy kedves útitársam kinn marad. Én is csak azért flangálhattam be, mert a srácok felírtak a vendéglistára. De egyedül nem volt kedvem bemenni, semmiképp nem akartam, hogy egyikünk ne lássa a koncertet. Így inkább kis kellemetlenséget okozva a szervezonek, kihívtuk az egyik tagot, aki természetesen megbeszélte a szervezovel, hogy ugyan már had menjünk be. Így a Bronx vendégszeretetét élvezve várhattuk az este nyolcra kiírt kezdést a zsúfolásig megtelt teremben. Természetesen a merch pultot is megtekintettük, és ha már ott voltunk vásároltunk is pólót meg Cd-t.
Feszülten várta már a publikum, hogy elokerüljenek a franciák, akik azért jó deig várattak minket. Legalább volt idonk szemügyre venni a hordókat és egyéb kellékeket. Ez ido alatt középhangosan szólt a zene, hála a kedves DJ-nek, majdnem minden második szám Skinny Puppy volt. :)
Körülbelül háromnegyed kilenckor sötétült el a terem, majd sorban jött ki a 17 tagú enekar minden egyes tagja. A világítástechnika sem volt egyszeru, a kis színpad fölött három sorban volt felrakva, igen eros fényeket produkálva ezzel. Kezdetét vette egy másfél órán keresztül tartó xtázis, egy energiabomba, egy hihetetlen show a leglazább zenészekkel. Nem éreztem semmi merevséget vagy feszültséget a tagokban, talán saját maguk élvezték legjobban a koncertet, látszott, hogy imádják ezt csinálni. Dobálták a hordókat, rongyosra ütötték a tetejüket, némelyik elég durván be volt már horpadva. Egyvalami volt halál komoly, a zene, egyetlen félreütés, vagy hiba nem volt, látszott, hogy már nagyon össze van szokva a csapat. Tényleg nem tudom hosszasan ecsetelni, valóban látni és hallani kell oket éloben. Egy teljesen más állapotba röpít, hogy utána nem akarsz majd visszaállni a szürke kis hétköznapokra. Befejezésként, miután jól szétverték a hordókat, az egyszer használatos hangszereket haza lehetett vinni, körülbelül 20 db olajos hordó alált gazdára. Érdekes látvány fogadta azokat akik épp akkor jártak arra. Továbbiakban meséljenek helyettem a képek.



LES TAMBOURS DU BRONX

















Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu