FIRST AID 4 SOULS - Beyond the Galaxy

A zenekar történetének talán legegységesebb konceptalbuma került most kézzelfogható közelségbe.
A CD a sci-fi irodalom nagy alkotói által ihletve és saját látomásaim hatására jött létre.
A "Brave New World" Aldous Huxley azonos című regénye alapján készült, a "Gemini", a "Chaos Cultist" és a "Here Comes the Light" inspirálója a Warhammer 40 000 világ és Ian Watson "Inkvizítor" című regénye, a "Massaraksh" című tételt Arkagyij és Borisz Sztrugackij "A lakott sziget" című remekműve ihlette, míg a több mint kilenc perces "Quiddity" Clive Barker "Hírvivő" című alkotása előtt tiszteleg. Daniel F. Galouye "13. emelete" is bejárható egy sajátos noise értelmezésben, a "Nebula" pedig a zseniális IMPACT PULSE énekes Asbóth Árpád Ciprián gondolatait tárja elénk. Az "Alien Implant", a "Vimana Grha" és a "Visitors" saját, szkeptikus látomásom az emberiség démonairól. Az "Android" és a "Gliese 581" általam írt testvérdalok. Egy történet két részletben. Az emberi világ minden reményét és terhét hordozó Android király rettenetes felelőssége tárul elénk egy embriókkal megrakott űrhajón, míg a "Gliese 581" a legközelebbi lakható bolygón az új kezdet reményét villantja fel számunkra.

Az album nem jöhetett volna létre a kiváló énekesek nélkül. Nagyszerű nemzetközi supergroup állt össze ismét. Közreműködők: Aaron Russell (IMPURFEKT), Pálfalvy Attila az Operettszínház elismert énekese, Frank Balázs (V.e.N.), Linda Daemon (DRUGZONE), Mark Duffield( I Am One), Vikki Ricci (DR. MELANCHOLIA) Asbóth Árpád Ciprián (IMPACT PULSE / NOTHING NADA).

Az CD zeneiségére az összetettség és az analóg szintetizátorok széleskörű használata a jellemező. A dalok nagy része sok száz sávból áll össze, rengeteg behatással, tisztelgéssel és folyamatos stílus-utalásokkal tarkítva. Két év folyamatos stúdiómunkája után márciusban a német Electro Arc Label gondozásában kerül a nemzetközi piacra.

Fel a hangerőt és hallgassátok meg alaposan!

Üdvözlettel:
Gazdag István

FIRST AID 4 SOULS - Beyond the Galaxy


1. Gemini (Frank Balázs)
2. Brave New World (Vikki Ricci)
3. Chaos Cultist (Frank Balázs, Gazdag István)
4. Alien Implant (Frank Balázs)
5. Visitors (Aaron Russell)
6. Nebula (Asbóth Árpád Ciprián)
7. Here Comes the Light (Mark Duffield)
8. Vimana Grha (Linda Daemon)
9. Massaraksh (Frank Balázs)
10. Quiddity (Aaron Russell)
11. The Thirteenth Floor (Aaron Russell)
12. Android (Aaron Russell, Pálfalvy Attila)
13. Gliese 581 (Aaron Russell)




Hozzászólások

2013 február 23. - 20:47  [5]
industhu
 
az év lemeze... én mindenért elnézést kérek és mndenkit szeretek most már, hogy ez is elkövetkezett... atyaúristen, micsoda anyag.
2013 február 23. - 20:44  [4]
industhu
 
http://www.indust.hu/2013/02/first-aid-4-souls-beyond-the-galaxy-ajanlo/
2013 február 22. - 10:41  [3]
Pahse Hypothesis
 
Örülök ennek a jó hírnek,nagyon várom a megjelenést! ;) Üdv! AtomanT
2013 február 21. - 20:06  [2]
industhu
 
vagy ez a Jaq Draco is .......... mennyi klasszikus scifit megnéznék a First Aid értelmezésében,,.. akár fun anyagként. ...lenne egy soundcloud és oda mehetne rengeteg ilyen kis rövid mese... dreams
2013 február 21. - 19:42  [1]
industhu
 
eszméletlen érzés arra gondolni, hogy István ugyanazokat a manákat szivta magába, amiket én is szívemben őrzök, imádom az ilyen albumokat, ahol az a plusz löket még rá is dob lapáttal a dalra, hogy közben .. pl emlékezem arra, mikor leirják a Quiddity tengeres képét (még ki is téptem a könyvből és a falamra ragasztottam anno azt a lapot a tudás második könyvéből)

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu