Front Line Assembly,Leæther Strip Budapesten!

Sajtóanyag: Front Line Assembly és Leæther Strip - e nevek hallatán már akkor is felkapják a fejüket az elektronikus zenék hazai hívei, ha a két EBM legenda külön-külön koncertezik nálunk. A Black Head Agency jóvoltából most egy este leforgása alatt egy ugyanazon színpadon láthatjuk őket, ahogy minden bizonnyal erőtől duzzadó programmal döngölik bele a közönséget a budapesti Diesel Club táncparkettjébe!

Előttük még egy fiatal osztrák techno-csapat, a future-popot, progresszív trance-t, és cyberpunkot ötvöző mind.in.a.box melegíti be az elektro-fanokat. Egy szó, mint száz - egy igazi techno-orgiára van kilátás október 16-án! ... tovább


Az est két főszereplője közül a Front Line Assembly legénysége nemrégiben már tiszteletét tette Budapesten: 2007. júliusában léptek fel a Petőfi Csarnokban - akkor is a Black Head stáb jóvoltából. A koncertet mind a rajongók, mind a zenekar megőrizte jó emlékezetében. Talán ennek is köszönhető, hogy nem kellett sokáig győzködni őket arról, hogy a június 25-én megjelent Improvised Electronic Device című nagylemezükhöz kapcsolódó turné dátumai közé Budapestet is beiktassák. A Bill Leeb vezette kanadai indusztriál-csapat így ismét nálunk játszik, és bemutatja sorrendben 15. albumát, mely sokkal erősebb és táncolhatóbb az elődeinél. Kíváncsian várjuk őket!

Front Line Assembly, Leæther Strip, Mind.In.A.Box - Live in Budapest 2010!

Nemkülönben a dán fenegyerek, Claus Larsen 1988-ban életre hívott projektjét, a Leæther Strip-et! A főként EBM, poszt-indusztriál, és filmzenei alapokból építkező Leæther Strip idén több CD-vel is jelentkezett, ezek közül a Mental Slavery a legfrissebb megjelenésű, melyről a The Bears Aren't Sleeping Tonight című tételt másolták ki EP-re, amihez több mint fél tucat remix készült. (Az aktuális Leæther Strip nagylemezen (limitált box set-kiadás) egyébként 66 (!) új felvétel található.)

Front Line Assembly, Leæther Strip, Mind.In.A.Box - Live in Budapest 2010!

A Mental Slavery-nek megvan a 90-es éveket idéző klub-hangulata, de az atmoszférikus, borongósabb elektronika is képviselve van az új albumon. Reméljük, hogy a 2005. óta újra (hiper)aktív Claus Larsen a színpadon is legalább olyan magas szinten műveli a mesterségét, mint a stúdióban! Akkor ugyanis egy szavunk sem lehet majd a produkciójára!

Az előzenekarosdi nem túl hálás feladat, ezért is fogadjuk majd megkülönböztetett figyelemmel az Ausztriából hozzánk érkező mind.in.a.box formációt! Stefan Poiss és Markus Hadwiger csapata ebben az évben jelentette meg R.E.T.R.O. című - sorrendben negyedik - stúdióalbumát, mely a Commodore 64-nek és a hozzá hasonló, 8-bites számítógépekkel  fémjelzett korszaknak állít emléket - a zene nyelvén. Egy izgalmas időutazásra hívnak tehát minket a „sógorok”, a FLA vendégeiként!

Front Line Assembly, Leæther Strip, Mind.In.A.Box - Live in Budapest 2010!

A fentieket összegezve, minden adva van ahhoz, hogy egy remek hangulatú estén összegyűljenek az elektronikus zenék rajongói, és megmutassák, hogy igenis van még jelene, mi több, jövője ennek a műfajnak!

E különleges összeállítású koncerthármast a Budapesti Őszi Fesztivál is programjai közé emelte. Nem véletlenül...

Jegyek augusztusban 4990 Ft-os reklámáron kaphatók a METRO-NÓMban.

Jegyrendelés + további infok: http://black-head.hu/

http://www.bof.hu/2010/program.php?l=hu&id=4429

© Janurik János

FLA afterparty

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu