Black Nail Cabaret

A BLACK NAIL CABARET egy synth-pop-rock duó, amely 2008-ban alakult Budapesten. A tagok: Illés Emese és Tarr Zsófia egy dark/goth szórakozóhelyen találkoztak először 2004-ben. Együtt kezdték meg táncos pályafutásukat a legnagyobb budapesti industrial/cyber partisorozat, a Kollektíva keretein belül, majd 2005-ben megalapították az Art Macabre nevű performansz-társulatot összesen 7 taggal, mellyel a horror műfaját  igyekeztek színpadra vinni. Dark/goth rendezvényeken léptek fel, és két sikeresnek mondható önálló estet szerveztek a Merlin színházban.

Sophie gyermekkora óta zongorázik, Emke énekel és verseket ír, néhányat a 90-es évek végén publikált ifjúsági magazinokban. Miután megvásárolta az első szintijét, elkezdett dalokat írni, és Sophie is komponált a családi Bösendorferen. ( ... tovább )

A név: BLACK NAIL CABARET a gót szubkultúra mindennapos használati eszközéről, a fekete körömlakkról kapta a nevét, a Cabaret-jelleg pedig próbál kicsit lazítani a duó és a darkwave közötti kapcson.

Black Nail CabaretSophie másfél évre Bristolba, Angliába költözött, ahol elmélyült az indie/britrock kultúrában. Emke munkálkodni kezdett a Black Celebration nevű Depeche Mode tribute bandában, ahol főleg Martin Goreként vokálozott noir, maszkulin hangjának köszönhetően, azon kívül szólókat is énekelt a Yazootól (USA: Yaz).

Ugyan a közös zenekar ötlete már 2005-ben is felmerült névvel és tervekkel együtt, de csak 2008-ban kezdtek dolgozni a BNC-n. Az első demók dark-electro feldolgozások voltak: Lady Gaga, Napoleon Boulevard, Rihanna, Rammstein, stb.  A dalokhoz amatőr videók is készültek/készülnek.


Black Nail CabaretEmke főleg a 80-as évekből, a darkwave, new wave és szintipop kultúrából merítget, mint pl Siouxsie And The Banshees, Eurythmics, Gary Numan vagy a poszt-indusztriál banda a Die Form. Sophie odavan a klasszikus, experimentális zongorás témákért mint pl Rob Costlow, Tori Amos, vagy Debussy.

A csapat jelenleg első albumán dolgozik egy tatabányai stúdióban, valamint az első single kiadását tervezik.



Black Nail Cabaret is:
Emke - vocals, lyrics
Soffy - keyboards

Black Nail Cabaret LIVE is:
Emke - vocals
Soffy - keyboards, vocals
Susy - backing vocals, performance
Veronika - bass

http://www.blacknailcabaret.com





Black Nail Cabaret

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu