Fuan21

A FUAN21 (ejtsd: Fuan two-one) 2005-ben alakult, s bár nagyon fiatal csapat, mégis nagy múltra tekint vissza. A két tag külön-külön több zenekar alapítója volt, és több mint 15 éves zenész múlt áll a hátuk mögött. Gazdag Istvánt a magyar közönség a Vacuum, Terra Incognita és a First Aid 4 Souls alapítójaként ismerhette meg, hogy csak néhányat említsünk. Késobb film és balettzenéket is komponált. Török Attila pedig a Liquid Limbs (ma Skyland) és az Amon Hen alapítója volt, de rövid ideig billentyuzött nem EBM vagy Industrial csapatokban is.



A két zenész Attila régi bandája, az Amon Hen kapcsán dolgozott eloször együtt 1995-ben, és elkészítették a zenekar legsikeresebb albumát, a Skeleton Dances-t. Majd sok nagysikeru koncert után szétváltak útjaik és külön-külön próbáltak érvényesülni. István különféle csapatokat alapított, Attila pedig zenekarok menedzselésével foglalkozott és egy Budapesti rádió ezetoje volt többek között. 2005-ben találkoztak újra, és úgy döntöttek, hogy ismét együtt folytatják a zenei pályát, aminek leginkább az volt az oka, hogy mindkettojük életében meghatározó semény volt, amikor együtt dolgozhattak,tapasztalat és siker szempontjából egyaránt. Ráadásul az elso beszélgetéseik során kiderült, hogy idoközben mindketten nagy Japán fanatikussá áltak. Lelkesedtek minden iránt, ami onnét származik,gyüjtötték az animeket, mangákat és a japán pop zenéket is. Így aztán a közös munka során sikerült egy olyan tánczenét alkotniuk, ami egyediségével, egyértelmuen a japán fiatalokat célozza meg. Kimutathatók a zenében az anime filmzenék hatása is, de egyértelmuen és letagadhatatlanul ott van benne a 90-es évek europai discoja a modern EBM a futurepop és némi industrial. Az elso FUAN21 albumon, ami 2006 elején jelent meg, komplex, mégis dallamos témák keverednek a táncolható uuml;temekkel, az adrenalin szint folyamatosan magas szinten tartásával megteremt egy igazi buli feelinget. A dalszövegek a modern kor bajaival, az emberi érzésekkel foglalkoznak. Nyíltan feszegetnek olyan témákat, mint például a média túlzott és direkt befolyásoló atása a modern gondolkodásra, vagy az emberek egymáshoz való iszonyulása csupán az aktuális trendek alapján. A dalok legnagyobb részt japán nyelven szólalnak meg, s csak a változatosság és a zene még érdekesebbé étele miatt, néha angol és magyar szavakat/mondatokat is bele csempésztek. A cd komplett design-ja is azt a hatást kelti, mintha az egy igazi japán csapat anyaga lenne. Hiszen a FUAN21 nem titkolt célja, hogy a lemezeik csak Japánban jelenjenek meg. Ez példa nélküli próbálkozás egy magyar zenekartól. Mivel a FUAN21 a zenéjét kifejezetten a japán piacra szánja, így Magyarországon nem lehet hozzájutni az anyagaikhoz.

A csapat a jövoben az élo fellépésekre is nagy hangsúlyt akar fektetni, hiszen már most rendkívül egyedi és egyben látványos show elemekket dolgoztak ki, amit remélik, hogy hamarosan a japán közönségnek is bemutathatnak.

Tagok :
Gazdag István / zene, dalszövegek, ének
Török Attila / zene, dalszövegek, ének

Honlap: www.fuan21.hu

Hozzászólások

2015 január 23. - 22:41  [1]
KocsisT
 
Üdv mindenkinek! Egyik kedvenc bandám volt 2005 környékén előtte meg az Amon Hen. Bár azok még a kazis időszakok voltak :) Valaki tud valamit az Amon hen Liquid limb vagy Fuan21 bandáról? Ezer hála lenne legalább egy mail cím a fanoknak. Köszi! KT

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu