Hurts

A Hurts egy dilemmából született meg. Theo & Adam először egy kocsma előtt találkozott Manchesterben, amikor kettőjük baráti társasága nézeteltérésbe keveredett egymással. A két oldalvonalon állva, szembesülniük kellett azzal a döntéssel, hogy csatlakoznak a tetlegességig fajuló vitához, vagy elkezdenek beszélgetni egymással - ők az utóbbit választották. Ekkor kezdték felfedezni közös vágyukat a pacifizmus és a zenélés iránt. Mindkettőjük különleges szakértellemmel járult hozzá az együttműködéshez, és a duó lendülete elnyerte a tetszésüket - illékonyságot és kontrasztot adott a munkájuknak, és képessé tette őket valami olyan elérésére, melyet önállóan képtelenek lettek volna elérni.

A Hurts úgy jellemzi zenéjét, mint "érzelmes elektronika", és "reményteli zene egy reményvesztett helyről". Olyan művészek által inspriálva, mint Prince és a Depeche Mode, folyamatosan hajszolták a tökéletes dalról szőtt álmukat - melynek szerintük két fontos összetevője van, a jó dallam és az egyszerű üzenet, melyek együtt univerzális vonzerővel bírnak (mely nagyon fontos a Hurts számára). Dalaik melankólikusak és gondolkodásra ösztönzők, mégis epikusak, felemelők és reménnyel telik számos esetben. (tovább ...)

Több van a Hurtsben, mint zene, és bár ez a legfontosabb részük, olyan világot építettek ki maguk köré, mely kapcsolódik a művészetekhez, filmekhez, divathoz és az underground elemeihez is. Egyedülálló imidzsüknek és a vizuális (főként az online) médiumok hatásos használatának köszönhetően már most is könnyen megtalálják szerte a világon rajongóikat, akiket kíváncsivá tesz a titokzatos kettős, így egyre többet akarnak belőlük.

A Hurts igyekszik érzelmi választ kiváltani belőlünk mindennel, amit csinálnak - legjobb példa erre a Wonderful Life saját készítésű, fekete-fehér videoklipje, melyet tavaly töltöttek fel a netre. Bár a táncosnő látványától kényelmetlenül érezhetjük magunkat, lehetetlen máshová nézni; önkéntelenül is kíváncsi leszel, és eltűnődsz azon, hogy mi lehet a története, mi van emögött. Ahogy ez jellemző is a Hurts "a több kevesebb" szemléletére, csak ezt az egy klipet tették fel tavaly a YouTube-ra, hogy ezzel is minimalizálják a megjelenésüket és mégis különlegessé tegyék azt már a kezdetektől fogva, így téve kiváncsivá, érdeklődővé az embereket, hogy még többet akarjanak. A stratégia úgy tűnik bevált, hiszen a videót már több millióan nézték meg a YouTube-on eddig.Másképp csinálni a dolgokat szintén egy fontos része a Hurts világképének. Ez látható élő fellépéseik minden aspektusában is, a koncerthelyszín választásuktól (leges legelső londoni fellépésük helyszínéül például egy gyönyörű, régi, isten háta mögötti táncos mulatóhelyet választottak Kelet-Londonban) a háttérénekes kiválasztásáig (aki tudatosan egy operaénekes volt, mely rendkívüli módon hatásosnak bizonyult), és a hitükben, hogy jobb egyetlen különleges showt csinálni, mint tíz teljesen átlagosat.

A Hurts elegáns, rejtélyes és stílusos. High-end és intelligens, mindig van valamilyen mondanivalója, messze nem hasonlítanak a mai pop előadókra. Ellen fognak állni a fárasztó kapcsolatok és hálózatok világában, azzal, hogy külöcök, távolságtartók és klasszikusok lesznek, miközben részesei lesznek egy olyan közösségnek, mely a művészetek minden eleméhez hozzányúlnak, és arra bátorítják a zenerajongókat és feltörekvő művészeket, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Habár a 80-as évek hatása tagadhatatlan, ez mégsem egy nosztalgikus utazás - a Hurts szeretné újradefiniálni a brit popzenét és stadionokat megtöltő zenét készíteni az új generáció számára. Végül is ők egy mainstream banda - pop, de mégis hiteles. A Hurtsnél nem merülhet fel az a probléma, hogy ők legyenek-e a világ legnagyobb bandája, vagy épp a legintelligensebb.

A szeptember 6-án megjelent "Happiness" című albumot a szuper-producer Biff Stannarddal (Kylie, Sophie Ellis-Bextor, Spice Girls, Will Young) készítették, és Kylie Minogue is közreműködik rajta egy duett erejéig a "Devotion" című dalban.

Hurts "Happiness"
Formátum: CD
Kiadás dátuma: 2010-09-06
Katalógusszám: 88697666682
Kiadja: SONY MUSIC

Dallista:
1. Silver Lining
2. Wonderful Life
3. Blood, Tears & Gold
4. Sunday
5. Stay
6. Illuminated
7. Evelyn
8. Better Than Love
9. Devotion
10. Unspoken
11. The Water

Forrás: http://www.sonymusic.hu

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu