Nostromo 7

Az avantgarde electro formáció két tagból áll: Lipovics Péter (zeneszerzés, sound design, mixelés, mastering), és Szabó Gábor aka sGz (dalszöveg, szövegbeszéd, audiovizualitás). Együttműködésük 1998-ig vezethető vissza, amikor első ICEFLOWERS nevû csapatukat megalapították. Ellentétben a mai NOSTROMO 7-tel az csupán kísérletező alkotóműhely volt, de ugyanakkor számukra egy fontos időszak. Hiszen ekkor kezdtek ráérezni egy olyan világra, amely misztériumával kezdte megtölteni az egyszerű zenei alapokat, szöveg foszlányokat. Négy év múlva aztán elváltak útjaik és másokkal, más zenekarokkal próbálkoztak külön-külön. Majd 2004-ben J. Stark énekessel kiegészülve alakították meg a NOSTROMO 7 zenekart.

Stark 2006-os kilépése után egy újragondolt zenei koncepcióval, új munkamegosztással és ötletekkel álltak neki a 2007-es évnek. Ezekből a dalokból született meg első demonstrációs anyaguk 2008-ban, amelynek címe a "The Portal EP" volt. A kiadványon régi ötleteik mellett teljesen új kifejezni kívánt gondolatok, zenei kompozíciók kaptak helyet öt dalban. Demonstrációs lemezük underground zenét kedvelők körében, főleg külföldön aratott sikereket. 2009-ben Németországban három válogatáslemezre is felkerültek, (Electro Arc Vol 3, Dark Spy Magazine Vol 21, Synthetics Magazine Vol 88) valamint néhány internetes rádió műsorában is szerepeltek tételeik. ( ... tovább )

2010 elején Budapesten élő műsorral ünnepelték az új évet, majd hozzákezdtek első szerzői kiadású albumuk, a "Cinemind
" elkészítéséhez, amely pályafutásuk általuk legjobban kedvelt tizenkét dalát foglalta össze. Az album 2010. július 15-én jelent meg. Néhány szó az albumról:

Nostromo 7"Zenénket a kezdetek óta filmzenei hangulatba ágyazott, fojtott elektronikus hangzásvilág jellemzi, elbeszélésszerű szövegbeszéddel, énekkel és sok- sok zenei kísérletezéssel. Ahogy múlt az idő úgy gazdagodott, színesedett zenei világunk. Külföldi alternatív zenei magazinokban és internetes rádiókban történő bemutatkozásaink sikere, a zenész szakma, valamint rajongóink bátorítása arra ösztönzött minket, hogy továbbra is megtartsuk autentikus hangzásvilágunkat és egy kompromisszumoktól mentes önálló albumot adjunk ki. A bemutatkozó "Cinemind" című lemezünkön ismét a filmzenei hangzásvilágra helyezzük a hangsúlyt, amit a lehetőségeinkhez képest igyekeztünk
a végletekig feszíteni. A víziók most sem maradnak el, váratlan, de logikus zenei hangulatváltások jellemzik a cédén fellelhető tizenkét dalt. Ezúttal még több kísérletezéssel, dinamikával és közreműködők részvételével. Az albumon az eddig publikált szerzeményeink újrakevert verzióival, valamint új, még nem hallott dalainkkal egy ötven perces belső mozi átélésére, meghallgatására invitálunk mindenkit.
"

Nostromo 72010 végén a "Longing" (legelsõ  számuk) évfordulójára megjelentettek egy ingyenes kiadványt "Longing Maxi-Single" címmel. Ezen megtalálható a "Longing" és a "Longing 2 (Devil Dance)" cimû dal a bemutatkozó "Cinemind" albumról, valamint a "Longing (So strange mix)", amit sGz mixelt. A kiadvány ingyenesen letölthető az oldalukról. A borítótervet, csakúgy mint a "Cinemind" albumnál, Josef Stapel designer készítette.

2011. február 28-án újra kiadják a "The Portal EP" címû demonstrációs anyagukat, amely ezúttal digitális letöltés formájában mindenki számára ingyenesen elérhetõ lesz a zenekar Bandcamp oldaláról. (http://nostromo7.bandcamp.com/)


Nostromo 7Elérhetõség:


www.nostromo7.com
www.myspace.com/nostromoseven
http://nostromo7.bandcamp.com


Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu