Vomito Negro

A VOMITO NEGRO zenei tevékenységének kezdete egészen 1983-ig nyúlik vissza. Az évek során neve egybeforrt a kompromisszummentes hangzással, mely összekapcsolja az erőt az érzelemmel, az EBM-et a víziókkal.

A vomito negro - azaz a latin (portugál/spanyol) "fekete hányadék" - a sárgaláz azon utolsó fázisa mikor a belek szétesnek, és végül a beteg meghal ... Hátborzongató? A vomito negro valóban az emberi lét egyik árnyoldala mint betegség, de valójában ott a vágy megbirkózni, megérteni az életet - és ezáltal a halált is. A VOMITO NEGRO komor szarkazmussal kezeli ezt a témát, de a felszín alatt utat enged a megváltásnak, a szenvedélynek és a tisztulásnak.
 
A kezdetektől fogva a VOMITO NEGRO egyik pillére volt a minőség. A zenekar sohasem állt meg egy bizonyos hangzásnál, követte a nyolcvanas évekbeli szokást azzal hogy minden kiadványuk más- és más volt. A hangzást és a változásokat, valamint a fejlődést végig lehet kísérni az 1985-ös "Vomito Negro" című debütáló lemeztől, akár az 1992-es "Wake Up"-ig is. A fellépések fontos eleme a képi megjelenés is, így lesz teljes az élmény a hallgatónak. ( ... folytatás )


Vomito Negro

Tény hogy a legfontosabb industrial bandák közt van a helye a VOMITO NEGRO-nak. Olyan nagy nevek mellé kerülnek fel a válogatáslemezeken mint a FRONT 242, FRONT LINE ASSEMBLY, KRAFTWERK, DEPECHE MODE, vagy a KLINIK.

A VOMITO NEGRO -ra mint egy nyitott struktúrára is gondolhatunk, hisz a duót kiegészítendő olyan nevek fordultak meg soraikban mint 'A SPLIT SECOND'- Chrismar Chayell (producer), Poésie Noire – Ludo Camberlin (producer), REVOLTING COCKS – Luc Van Acker (live mix), Liquid G, Mario Varewijck (INSEKT, LOWPASS), Eric Van Wontergem (KLINIK, INSEKT, MONOLITH), Andy Szava-Kovats (DATA BANK A, DOMINION), Mark Lane (MARK LANE BAND), Slin Thompson (PSYCHE).


Számos sikeres kiadvány után ("Shock", "Human", "The New Drug") a 2002-es "Fireball" lemez sikertelensége kicsit megtörte a lendületet, Gin Devo pedig a PRESSURE CONTROL nevű projektjébe fektette az energiáját.
Később ebből a felállásból csatlakozott Gin mellé Borg, a 2008-ban újrainduló VOMITO NEGRO-hoz. A 2008-2009 es sikeres koncertsorozat után egy újabb album munkálatai kezdődtek meg, ez volt a 2010-es "Skull & Bones".

A zenekar nemrég megjelentette "Slave Nation" című maxiját is, és hamarosan élőben is bemutatkoznak a Black Head Agency által szervezett márciusi 3 napos INDUSTRIAL BOOOM fesztiválon.

Tagok:
Gin Devo: analog sound-constructions, modular synth set up, arrangements,vocals.
samdevos: live synth support on stage 2K9 & K10.

Albumok:
1988 - Dare  
1989 - Musical Art Conjunct Of Sound (Vomito Negro & Liquid G.)     
1989 - Shock
1990 - Human
1991 - The New Drug
1992 - Wake Up
2002 - Fireball
2010 - Skull & Bones

Singles, EP's:
1985 - Vomito Negro (12", S/Sided)
1987 - Vomito Negro (12", S/Sided + 4xCass, C60 + Box, Ltd)
1987 - Stay Alive (12")
1990 - Save The World (12")(CD, Single, Car)
2011 - Slave Nation (CD, EP)

http://www.myspace.com/vomitonegro1
http://www.last.fm/music/Vomito+Negro
http://www.facebook.com/pages/Vomito-Negro/48076629459
 
 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu