Total Pain Kollapz - Hell is Not Heaven

"EBM IN MY HEAD" hanzik a jelmondatuk...
A kéttagú véd zenekar Hell is Not Heaven c. albumáról Alan the Wild készített recenzíót. A két elkövető pedig Tony Pettersson és D.Ahlström akik EBM -ben és dark-electroban utaznak. Debütáló lbumuk kerül most terítékre.



Total Pain Kollapz &ndashHell Is Not Heaven

(Telegrammetry/Hypervoxx, 2007)



 

1. Where Are You (5:52)

2. Bloodmarch (5:54)

3. U=Dead (4:39)

4. Suicide Denied (5:34)

5. Black Hearted (5:36)

6. R.I.P. (5:15)

7. U Can't Kill Me (5:49)

8. Vaccin (5:42)

9. U Are Mine (6:16)

10. Don't Leave (Need You) (4:58)

11. We Cannot Escape (5:37)

12. Faithseeker (6:07)

13. Psycho Serenade (5:38)

 



A svéd Total Pain Kollapz fő agytrösztje Tony Pettersson, akit az élő fellépések során D. Ahlström segít.
A projekt MySpace oldalán az előadó ndashtöbbek között &ndashhatásként a Suicide Commando, X-Fusion, Wumpscut, Blutengel, Combichrist projekteket sorolta fel és több interjúban a Leaether Strip-et jelölte meg példakép. Ennek köszönhetően pozitív hozzáállással kezdtem hozzá zenei anyag meghallgatásához&hellipA Hell Is Not Heaven album zenei anyagának meghallgatása után ezek közül a Blutengel tűnik kicsit meglepőnek, de a többi „példakép&rdquohatása valóban érzékelhető, de jómagam a belga színtérre jellemző minimal EBM jegyeit is felfedezni vélem.

A kezdő opusz: Where You Are &ndashvagy később a We Cannot Escape &ndashkétségtelenül korai, minimal EBM jegyeket vonultat fel és a minimalista érzés tovább erősödik a Bloodmarch, Vaccin és a Suicide Denied hallgatása során. A U=Dead azonnal az egyik kedvencem lett, mivel a 90 éves elején megjelenő gothic-EBM hangzását tükrözi, melyet sajnos egyre kevésbé allhatunk mostanában, még egyik legjelentősebb képviselőjétől, alapítójától sem (igen-igen&helliparról a bizonyos :W:-vel kezdődő projektről van szó…).

Több esetben is az érezhető, hogy az adott alapötletek &ndashmelyek akár lehetnek önállóan jók is &ndashnem teljesen kerültek kidolgozásra, mintha csak egymásra dobálták volna a különböző dallamokat, effekteket, ritmusalapokat. Erre a legjobb példa a Black Hearted és U Are Mine sávok.

Egyedi jelleget a suttogósra, robotosra torzított vokál ad az albumnak, de érdemes lenne &ndashakár egy albumon belül is &ndashkicsit kísérletezni az énekhanggal, variálni a hangzást, effekteket.

A U Can’t Kill Me potenciálisan egy nagyon sikeres track lehetne, de &ndashvéleményem szerint &ndasha demo-szerű hangzás (a háttérben megbúvó, sőt szinten észrevehetetlen basszus és dallam, valamint az erőtlen ritmus) miatt nem lesz földbedöngölő, pedig nagyon nagy lehetőség lenne erre!

 

A Hell Is Not Heaven az debütáló lbumok minden gyerekbetegségét bemutatja: nem minden esetben jól kidolgozott zenei alapok, túlzottan „vékony&rdquohangzás a nem túl sikeres keverésnek köszönhetően.

Ettől függetlenül érdemes figyelemmel kísérni a projekt további tevékenységét, mivel dicséretes módon nem kívánja a mostani dark-electro trendet követni teljes mértékben, inkább visszanyúl &ndashde nem lenyúl ! &ndasha közelmúlt electro/minimal/EBM hagyományaihoz és azokat is felhasználja.

Mindenképpen javaslom, hogy a Total Pain Kollapz keressen egy neves producert, aki segítségükre lesz az album legjobb 5-6 dalát kiválasztva, egy újrakevert EP &ndashvagy új anyag &ndashfelvételében egy megfelelő minőségű stúdióban. Ha ez megtörténik, akkor minden esély meg van arra, hogy egy neves kiadó ondozásában jelenjen meg a Total Pain Kollapz, nagyobb figyelmet keltve.

 

Pontszám: 6/10

 

A recenziót ALAN THE WILD készítette, köszönet érte!

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu