Rövidhírek 2009/20

- RABIA SORDA visszatérés: Radio Paranoia
- DEPECHE MODE duplázik Budapesten!
- Újra színpadon: SOLITARY EXPERIMENTS
- Studio-impressions: X-MARKS THE PEDWALK
- VNV NATION első turnédátumok, helyszínek
- Apple vs. NINE INCH NAILS: dühös fejlesztők

RABIA SORDA visszatérés: Radio Paranoia

Erk Aicrag sosem áll le a meglepetésekkel. Az új klubanyagába, a " Radio Paranoia"-ba nem csak egyszerűen belepunpálja a Rabia Sorda nevű szólóprojectjének Electro-Punk/ Hard- Electro mixét és a nyolcvanas évek groove-jait, hanem tökélyre viszi ezeket az elemeket, nyersen énekel, és végig a védjegyeként szolgáló hangzás mellett marad.
 
Ez a tömény keverék a Hocico-frontember egyik leg fogósabb kiadványát eredményezte, amit valaha felvett- a nagyfokú slágeresség, ami emlékezetes dallamokkal és agresszív energiával társul, egy masszív Electroclash- anyagot alkot.
De a hardlinereknek közületek nem kell bemutatni ezt a frissességet- Erk mindig fogós hangzást kreál...ez a helyzet! És mindig jobb lesz! A klub-kompatibilis kislemez, ami remélhetőleg  meghozza az étvágyat a mexikói electro-harcosok hamarosan megjelenő új albumához. A "Radio "Paranoia" egy limitált példányszámú, sorszámozott CD-n jön ki, kizárólag az Out Of Line kiadónál! (megjelenési dátum: 2009. május 29)

01. Radio Paranoia (initial transmission)
02. Radio Paranoia (radio transmitted by din a tod)
03. Radio Paranoia (radio transmitted by the synthetic dream foundation)
04. While the Devil Laughs
05. What U get is what U see (tannhauser vs die-6 remix )
06. Save Me from My Curse (keine angst mein freund remix by vitam non mortem)   

@Gunhead
www.rabiasorda.com
www.myspace.com/rabiasorda
www.outofline.de

----

DEPECHE MODE duplázik Budapesten!

Mégha nem is egy azon éven belül, de a csapat visszatér fővárosunkba turnéjának második európai szakaszán. A hír tehát, hivatalos a depeCHe MODE 2010 január 11-én újra Budapesten a Papp László Arénában.

Live Nation Hungary hivatalos sajtóanyag:

Büszkén jelentjük be, hogy a júniusi – már hetek óta teltházas – Puskás Ferenc Stadionban tartandó show után a depeCHe MODE ismét Budapestre látogat, s újabb koncerttel örvendezteti meg magyar rajongóit.

2010. január 11-én a Budapest Sportarénában, a Tour Of The Universe téli aréna turnéja keretében lépnek majd színpadra. A zenekar a nyári stadion koncertekhez képest változó színpadképet és más típusú dalösszeállítást ígér.
A depeCHe MODE jelenleg 15 országban – köztünk hazánkban is – vezeti az album eladási listákat pár napja megjelent Sounds Of The Universe című új albumukkal.
A jövő évi koncertre a jegyeket május 8-án, péntek reggel 10 órától lehet megvásárolni a Ticket Expressben és az Eventim országos hálózatában.
A nyári koncertre az első napon közel 10 ezer belépő kelt el, de nem csak ezért érdemes sietni a jegyvásárlással: az első ötezer vevő közül 3 fő a koncert napján találkozhat a bandával. A lehetőséget sorsoljuk és a jegyen is feltüntetett sorszámokat hozzuk nyilvánosságra.
 
Forrás: Freestate, Live Nation - Hungary
http://www.livenation.hu/

----

Újra színpadon: SOLITARY EXPERIMENTS

Szolid elektro ütemek, kombinálva egy karizmatikus hanggal és dallamokkal. Minden egyben ahhoz, hogy a SOLITARY EXPERIMENTS újból a színre lépjen az 'Immortal' névre hallgató új kislemezével.

A címadó dal több különböző változata közül az egyik egy - a Sebastian Komor által készített - klubbokat megcélzó 'Icon Of Coil' mix. A lemezen található B oldalas 'Static' című szám is magán hordozza a SOLITARY EXPERIMENTS jellegzetes hangzását, védjegyeit, így a két szám együttese remélhetőleg meghozza a kedvet, és fokozza a várakozást a 2009 második felében megjelenő "In The Eye Of The Beholder" nagylemezhez.

Tracklista:
01. Immortal (Single Edit)
02. Immortal (IOC Mix by Sebastian Komor)
03. Static
04. Immortal (Extended)
05. Immortal (Videoclip)

www.myspace.com/siolitaryexperiments
www.solitaryexperiments.de

----

Studio-impressions: X-MARKS THE PEDWALK

Az X-MARKS THE PEDWALK honlapjára képek kerültek fel, melyek a közelgő új lemez munkálatai alatt készültek. Sevren Ni-Arb a képek tanúlsága, és a korábbi hírek szerint csakugyan megkezdte a múlt hónapban rögzíteni az első számokat.
Honlap: http://www.xmtp.de/

----

VNV NATION első turnédátumok, helyszínek


A közelgő VNV NATION nagylemezt promotálni hivatott turné ("FAITH, POWER & GLORY TOUR 2009") európai szakaszának állomásai már publikusak a VNV NATION honlapján. A zenekart első körben a ROTERSAND fogja kísérni.
 



2 Sep     Germany     Rostock      Mau Club
3 Sep     Denmark     Copenhagen   Forbraendingen
6 Sep     Czech Rep.  Prague       Lucerna
7 Sep     Serbia      Belgrade     Dom Omladine
8 Sep     Croatia     Zagreb       Boogaloo Club
9 Sep     Austria     Vienna       Szene
11 Sep    Italy       Rome         Blackout
12 Sep    Italy       Torino       Fabrik
15 Sep    Germany     Stuttgart    LKA Longhorn
17 Sep    France      Paris        La Locomotive
18 Sep    Germany     Krefeld      Kulturfabrik
19 Sep    Germany     Erfurt       Gewerkschaftshaus
20 Sep    Germany     Munich       Backstage Werk
23 Sep    Germany     Frankfurt    Batschkapp
25 Sep    Germany     Berlin       Postbahnhof
26 Sep    Germany     Magdeburg    Factory
27 Sep    Germany     Dortmund     FZW
29 Sep    Germany     Hannover     Capitol
30 Sep    Germany     Dresden      Strasse E
1 Oct     Germany     Hamburg      Docks

www.vnvnation.com
www.myspace.com/vnvnation
www.neuwerk-music.de

----

Apple vs. NINE INCH NAILS: dühös fejlesztők

A Nine Inch Nails zenekar egy teljesen új csevegő alkamazást fejlesztett ki az iPhone-ra, amely a Google Earth-re épülve valós időben jeleníti meg a csevegésben résztvevő személyek helyszínét. A rendszer figyeli, hogy egy adott fórum témában mikor jön újabb válasz és azonnal a választ adó tag földrajzi helyszínére ugrik a 3D-s Földgömbön. A rajongók nem csak szövegesen beszélgethetnek, de akár képeket is megoszthatnak egymással, amelyek szinte azonnal megjelennek. Így pl. ha éppen koncertezik valahol az együttes, akkor szövegesen és képekben is figyelhetjük az ottani eseményeket a látogatók írásaiból.

Az alkalmazás első változata után a napokban szerették volna megjelentetni a második verziót. Ám az Apple, a következő levéllel visszautasította a programot:

"Köszönjük, hogy beküldte a nin: access programot az App Store-ba. Átvizsgáltuk a programot és megállapítottuk, hogy ezt a változatot nem tudjuk megjeleníteni az App Store-ban mert a kifogásolható tartalma megsérti az iPhone SDK 3.3.12-es szabályát, amely kijelenti:

A programok nem lehet semmiféle obszcén, pornográf, sértő vagy rágalmazó tartalom (szöveg, grafika, kép, fénykép, stb.) vagy egyéb olyan tartalom, amelyet az Apple ésszerű megitélése kifogásolhatónak találna az iPhone és iPod touch felhasználók számára.

Az email a következő kifogásolható tartalomra utal: "The Downward Spiral". Mivel az alkalmazás már szerepel az App Store-ban kérjük végezze el a szükséges változtatásokat minél hamarabb, majd küldje be az újabb verziót az iTunes Connect programon keresztül. Köszönjük.

Tisztelettel,

Az iPhone Fejlesztői Program"

Trent Reznor, a Nine Inch Nails frontembere a következőket válaszolta a saját weboldalán az Apple levelére:

"Előszöris, a "The Downward Spiral" album sehol nem szerepel a programunkban. Ha jól tudom, a "The Downward Spiral" dalt meg lehet hallgatni a programunk azon részében, ahol internetes podcasteket lehet hallgatni.

Az Apple-nek köszönjük a probléma egyértelmű leírását - mármint, mit is kell pontosan megváltoztatnunk azért, hogy átverekedjük magunkat az idióta szabályokon?

És ha már itt tartunk, akkor ugyanerről a problémáról beszélnék a Wal-Mart (USA legnagyobb) áruházláncával kapcsolatban, ami valójában konzisztencia hiányáról és álszentségről szól. A Wal-Mart évekkel ezelőtt hadjáratot szervezett, amely során megkövetelte, hogy az általuk árult lemezek semmiféle durva szöveget nem tartalmazhatott. Csak egy külön, "tiszta" (clean) változatot voltak hajlandóan kitenni a polcaikra. És mert a Wal-Mart sok lemezt ad el, olyan együttesek mint a Nirvana is belementek ebbe a saját magát felbuktató játékba és átszűrték a dalaikat, megváltoztatták a borítókat, stb., hogy megfelelhessenek a Wal-Mart előírásainak. A NIN ebbe nem ment bele, de biztosan észrevettétek, hogy mennyire üres a NIN részleg a Wal-Mart kínálatában. Mindezt pedig ezzel magyaráznám: megértem azt a morális pózolást, hogy valaki nem akart illentelen tartalmat árulni. De a NIN részlegtől fordítsunk hátat és láthatjuk, hogy a kínálatukban ott szerepel a mindenféle szűréstől mentes "Scarface" című film teljes változata. Vagy megvásárolhatjuk a Grand Theft Auto játékot is, amelyben prostituáltak megveréséért kapunk jutalmat. Ennek akkor mi az értelme?

Ráadásul a rohadt "The Downward Spiral" albumot az iTunes zeneboltban meg lehet vásárolni, de az iPhone programban már nem szerepelhet, mert valamelyik dalba becsúszott egy káromkodás? Hihetetlen! És mi van akkor, ha a fórumon valaki azt mondja FUCK vagy CUNT? Az is illemtelen tartalomnak számítana, vagy nem? Hé Apple, épp most kaptam SPAM-et dögös ázsia csajokról a TE SAJÁT EMAIL PROGRAMODON KERESZTÜL. Épp most láttam, ahogy két férfi szexel Safariban! Az iPhone-omon!

Ugyanmár Apple! Gondoljátok már át a rohadt szabályaitokat értelmesen és hozzátok rendben a program felülbírálati folyamatotokat. "

Forrás: http://beszeljukmac.com

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu