Maschinenfest 2k8

Idén ünnepelte 10. születésnapját a Maschinenfest, ahol azok a zenekarok vannak, akik a nagy fesztiválokból általában kimaradnak. Központban a noise és társai, ez alkalommal 4 napon keresztül tekergették a potikat a színpadon. Erről olvashattok egy élménybeszámolót képekkel színesítve. Katt beljebb . . .


Az indulás nem volt egyszerű de aztán két részletbe sikerült letekerni az 1300km-t.
természetesen Németországba érve folyamatosan eset-szemetelt-szakadt az eső, ami már megadta a kellő hangulatot. A helyszín, - Krefeld - mintha egy kis holland falucska lett volna. Gyárközponttal - azért voltak bevásárlóközpontok meg villamos is - a közepén, egy húsfeldolgozóból átalakított kultúrházzal, majdnem akkora, mint a Pecsa. Az első napon késve, de elkaptuk P.A.L –t /este nyolc, ez már a 3. előadó!/ aki régi elektro-new wave slágereket dolgozott át, s nyomta énekelve /lemezei a súlytó ipari elborulásairól hírhedtek ének nélkül!/, úgyhogy hitetlenkedve néztem, hogy már megint mit csinált ez ilyen jól.
Aztán szétnéztünk. Hihetetlen más világba estünk, itt több százan táncolnak olyan zenékre, amire nálunk még ülve is kevesen bólogatnak, mikor berakja ez ember, az öltözékek pedig szerintem a képeken magukért beszélnek.
Külön teremben az összes lemezkiadó megtalálható volt /ant-zen, spectre, hands, pflichtkauf, hymen, ad noiseam…/ régi, új és megjelenés előtti lemezeikkel, pólókkal, felvarrókkal, kitűzőkkel. A vásárlás folyamatos volt részünkről, szinte minden koncert után vettünk valamit.
A szünetek kb 5-10 percesek voltak!, a fellépések órás váltásban követték egymást, pihenésre időnk sem volt. A fesztivál első két napját a csúcsnak nevezném, mivel rossz live act-et nem is hallottam /a csúcs IMMINENT, ORPHX, ROGER ROTOR, EMPUSAE, AH CAMA SOTZ/ a lemezektől eltérően teljesen máshogy szólt szinte mindenki, a jók jobban és a gyengébb előadók még jobban néha/számomra ilyen volt pl: MONO NO AWARE/.
Szombaton még több ember. Az est végén SONAR. Tényleg odabaszott a két bebaszott öreg. Kétszer adtak ráadást, igazi show volt, véletlenül kihúzott kábelek, teljes sötétség, a közönségbe beadott groove-box /szinti/és ez majd két órán keresztül!
Az utolsó nap már alig állunk a lábunkon, s már nem esik. Délután kezdődik. 4-kor! Ötkor már a MONOLITH nyomja hihetetlen új számokkal és egy énekessel! /ADAM-X/
Nincs megállás, elektro-industrial-hardcore zenefolyam. A végén VROMB, az analog kütyük nagymestere majd WINTERKALTE teljes hangerőn /tényleg dob és basszus/.
Hihetetlen élmény! Fénytechnika és a hangtechnika csúcsra volt járatva, hibát nem találtunk!
Kihagyhatatlan.
Aki volt már OZORÁN az tudja mi a maximum a psychedelikus party világában, na ez az élmény ugyanaz volt az ipari zenében.
Vágod?
Akkor néz majd el jövőre, mert biztos lesz.

sZAKADAR

Maschinenfest by Davina

/Empusae & Friends, Hypnoskull, Ambassador 21, Sonar/

 

 

 

Élményképek by Kraak, Károlyi László

 

 

  

 

 MACHINENFEST 2008 2-5 october

Lineup 2008



AMBASSADOR 21 + SUICIDE INSIDE
ARCHITECT & ENDUSER
ASCHE / MORGENSTERN & ARS MORIENDI
BONG-RA
CONFIG SYS + AHNST ANDERS
CONTAGIOUS ORGASM
EMPUSAE & friends
HYPNOSKULL
HYSTERESIS
IMMINENT
ISZOLOSCOPE + CAMANECROSZCOPE + AH CAMA-SOTZ
KIRDEC
KLANGSTABIL
KRAKEN
LARVAE
MILITIA
MIMETIC
MONOKROM
MONOLITH
MONO NO AWARE
MS GENTUR
ORPHX
P.A.L
PROYECTO MIRAGE
PUNCH INC.
RASPUTEEN IN HEAVY LEATHER
ROGER ROTOR
SCORN
SONAR
THE [LAW-RAH] COLLECTIVE
VROMB
WINTERKÄLTE
XABEC


info : Maschinenfest

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu